Visa tillkännager insatser för att integrera digitala tillgångar till dess betalningsplattform

Visa uppgav att digitala valutor kan hjälpa till att erbjuda bättre tjänster och utvidga nätverk som skulle stödja moderna former av handel och utbyte.

Visa Inc(NYSE: V) är ett känt teknologibaserat betalningsföretag som har åtagit sig att leverera de bästa värdena till individer till kunder över hela världen. Dess tjänster hindras inte av skillnader i valuta, kanal eller form. Det bidrar enormt till att omforma hur pengar flyttas över hela världen. tillkännagav nyligen forskningspartnerskap som stöder olika tekniska framsteg, t.ex. sådana i digitala tillgångar.

Nyligen släppt av företaget anges att digitala valutor hjälper dem att erbjuda bättre tjänster när det gäller att expandera nätverk för att stödja moderna former av handel och utbyte.

Stablecoin intresserar visum

Digitala valutor styrs av privata nycklar. Det främsta myntetBitcoinhar funnits i mer än 10 år. Bitcoin och andra virtuella valutor som kallas altcoins är flyktiga så priser är oförutsägbara. Nyligen har fiat-stödda digitala valutor, ofta känd som „stablecoins“, framkommit som en betalningsmetod som inte bara är fördelaktig som digitala valutor utan också säkra och stabila som regeringsstyrda fiat som USD.

Digitala valutor antas allt mer. Det är ett koncept som ökar populariteten hos individer, företag och företag som söker sätt att komma in på marknaden. Den nuvarande cirkulationen har överskridit 10 miljarder dollar.

Visa-teamet uppgav att ett av de partnerskap som det ingick är med Coinbase, ett licensierat och reglerat digitalt valutaväxling.

Tillkännagivandet lyder:

„Vi arbetar hårt för att koppla vårt nuvarande världsomspännande nätverk med 61 miljoner handlare till den digitala valutans värld.“

Fler samarbeten inom Crypto Space

Över 25 plånbok för digital valutor har kopplat sina tjänster till Visa, vilket ger användarna en enkel och pålitlig metod att betala med sin digitala valuta med hjälp av en Visa-debet eller förbetalda referenser överallt där Visa godtas.

Detta är ett vittnesbörd om den innovativa roll som Visa har spelat i branschen. Dess tjänster inkluderar Visa Direct, en tjänst som hjälper konsumenter enkelt att ändra digitala valutor och skicka via sina Visa-plattformar. Detta görs mycket lättare av Visas Fast Track-program som hjälper fintechs och andra användare av digitala valutor att arbeta med företagets nätverk.

Enligt rapporten som ses på företagets webbplats har dess tjänster gjort Visa till ett valnätverk för digitala valutaplånbok som behöver erbjuda bättre tjänster till sina användare. Sådana tjänster inkluderar snabba och enkla överföringar och betalningar med digitala valutor över hela världen.

Visainvesteringar i utrymme för digitala tillgångar

Visa har varit aktivt i investeringar i det digitala valutarummet. År 2019 investerade det i Anchorage, ett företag som ger säkerhet för det digitala valutarummet. Dess forskare har också kunnat utveckla lovande innovationer som Zether och FlyClient till följd av flera års dedikerat och otillbörligt arbete. Nyligen arbetar de med nya system för att förbättra skalbarheten och säkerställa att användare kan komma åt nätverket utan internet.

Tillsynsmyndigheternas huvudsakliga oro för digitala valutor är skyddet av konsumenternas rättigheter och betalningernas pålitlighet. För att ta itu med dessa frågor arbetar vi hand i hand med ledande företag och den offentliga sektorn. I över sex decennier har Visa investerat i att utveckla och upprätthålla ett pålitligt globalt nätverk som lovar och levererar utmärkta tjänster till kunder och användare. För att behålla denna otroliga arv kommer företaget att fortsätta samarbeta med ledande former för forskning.

Visa samarbetade med World Economic Forum för att ge en uppsättning politiska rekommendationer för centralbanker som är villiga att skapa centralbankens digitala valuta (CBDC).

Den uppgav att eftersom pålitliga produkter och forskarteam fortsätter att utveckla bättre tjänster för digitala valutor.