Warren Buffett heeft het mis over Bitcoin, Gold, Banks: Max Keiser

De vocale Bitcoin-aanhanger en TV-anker Max Keiser heeft commentaar gegeven op de recente beslissing van Warren Buffett om zijn fondsen te verplaatsen van de participaties in grote wereldwijde banken en een weddenschap te sluiten op Barrick Gold-mijnwerkersaandelen, en zegt dat de Berkshire Hathaway CEO het mis heeft over goud, banken en, wat meer is, hij heeft het waarschijnlijk mis door Bitcoin te berispen.

Buffett verplaatst fondsen van bankaandelen naar goud…

Bloomberg heeft gemeld dat de wereldberoemde investeerder, alias het Orakel van Omaha, Warren Buffett heeft besloten om zijn investeringen te verschuiven van de banken en ze te verplaatsen naar de aandelen van Barrick Gold.

Hij heeft zijn financiële aanwezigheid in verschillende grote banken, zoals JPMorgan Chase, Wells Fargo, enz. verminderd, nadat hij deze instellingen jarenlang als ‚een goed bedrijf heeft beschouwd zolang ze geen grote fouten maken‘, aldus Bloomberg.

Eerder meldde U.Today dat de investeringsgoeroe en een populaire non-fictieschrijver Robert Kiyosaki Buffett neersloeg voor zijn ‚ouderwetse strategie‘ van het negeren van goud, de aandelenmarkt en Bitcoin Era, zittend op zijn miljarden contant geld.

Nu is Warren Buffett geleidelijk aan in het goud terechtgekomen. Max Kaiser is echter van mening dat hij het over vrijwel alles mis heeft – goud, banken, luchtvaartmaatschappijen en Bitcoin, dat Buffett eerder „rattengif kwadraat“ noemde.

„Buffett’s acties zullen waarschijnlijk $1 trl naar Bitcoin duwen.“

Max Keiser is van mening dat na Buffett’s beweging in goud, de wereldwijde beleggingswereld waarschijnlijk 5 procent van zijn fondsen op goud zal inzetten.

Dit leidt er op zijn beurt toe dat Keiser gelooft dat ongeveer 1 procent van de fondsen zou worden toegewezen aan Bitcoin (na de recente verhuizing van MicroStrategy die $250 mln aan BTC heeft gekocht). Dat is $1 biljoen.

Global $100 triljoen fondsbeheer biz is minder dan 1% geïnvesteerd in goud. Met Buffett nu verhuizen naar Goud verwachten dat de wereldwijde toewijzing van 5% AU min. Verwacht een globale toewijzing van 1% BTC ($1 biljoen).
De cryptogemeenschap en in het bijzonder de Bitcoiners zijn altijd kritisch geweest over banken, en verwijzen naar Bitcoin als iets dat hen buiten bedrijf zou stellen.

Wat goud betreft, hebben de Winklevoss-tweeling onlangs verklaard dat goud, in tegenstelling tot Bitcoin, een oneindig aanbod heeft in de ruimte (in het bijzonder verwijzend naar Elon Musk, NASA en hun plan om goud en andere edele metalen op asteroïden te onderzoeken, terwijl ze Bitcoin naar Dave Portnoy gooien).

Tyler Winklevoss tweeted:

„De toevoer van goud is oneindig in ons sterrenstelsel, de toevoer van #Bitcoin zal altijd gefixeerd zijn. Op lange termijn zal er geen vergelijking zijn tussen deze activa. Goud zal in de toekomst naar bitcoin zijn, zoals zand nu naar goud is.“